Investimet e reja do të rrisin kërkesën për prona për shitje në Gurgaon

Investimet e reja të propozuara në sektorin e pronave në Indi do të rrisin kërkesën për prona për shitje në Gurgaon. Raportohet se një investim shtesë prej rreth 1.5 miliardë dollarësh nëpërmjet investimeve të huaja direkte dhe investimeve institucionale në Indi pritet të vijë në sektorin e pronave në Indi në vitet e ardhshme. Ky investim i ri do të ketë patjetër një postim me qira pa pagesë Tirane Qender ndikim të drejtpërdrejtë

në tregun e pronave në Gurgaon. Natyrisht, kjo do të rrisë kërkesën për prona për shitje në zonën urbane. Shumica e investitorëve të rinj thuhet se janë të interesuar në blerjen e pronave të Gurgaon. Pjesëmarrësit kryesorë të fondit shtesë thuhet se janë RedFort Capital, Xander Real Estate Partners, ICICI Prudential Infrastructure Fund, Sun Apollo dhe HDFC India Real Estate Fund. Ata kanë identifikuar prona të përshtatshme për projekte zhvillimi dhe banimi në shtrirjen urbane.

Individët e industrisë në rajon pajtohen se investimet e reja do të rrisin kërkesën për prona për shitje në Gurgaon. Tregu i pronave ka qenë në një rënie prej një viti apo më shumë për shkak të ngadalësimit të fundit financiar të ndjerë në tregun global. Tani për tani, tregu i pronave Gurgaon është në një fazë rikuperimi në të cilën ka një vlerësim të caktuar të çmimeve gjatë

tremujorit të mëparshëm. Në fakt, mesatarisht ka një mbiçmim të përafërt prej 8% deri në 10% të çmimeve të pronave të banimit gjatë 6 muajve të mëparshëm ndaj çmimeve të periudhës paraardhëse. Megjithatë, në rastin e pronave komerciale, në vendet kryesore si DLF Faza I, DLF Faza II, Sushant Lok II dhe Sushant Lok III, ka pasur një rritje mesatare prej 10% deri në 15% të çmimeve gjatë periudhës korresponduese. Me investimin e ri, kjo do të rritet më tej duke e bërë investimin në pronat për shitje të Gurgaon një opsion fitimprurës.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *